- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Vojnici bi uskoro mogli da polete – britanskom vojnom vrhu predstavljeno mlazno odelo /video/

Pratite nas
Britanskom vojnom vrhu prikazane su mogućnosti futurističkog mlaznog odela koje omogućava vojnicima da lete iznad ratnih područja brzinama od oko 130 kilometara na sat.
Odelo je predstavio čuveni „Ajronmen“ - Ričard Brauning, osnivač kompanije „Graviti industriz“, na vojnoj konferenciji koja je održana na međunarodnom aerodromu Farnboro.
Futurističko odelo, za koje Brauningova kompanija ističe da je prvo te vrste u svetu, ima pogon s pet mlaznih turbina i letača podiže na maksimalnih 3.650 metara nadmorske visine.
Prema rečima portparola britanske vojske, demonstracija je bila nemenjena da pokaže potencijal tog odela za upotrebu u britanskoj vojsci.
„Na zadivljujuć način su pokazani inovacija i tehnološki napredak“, poručio je portparol britanske vojske, a preneo portal Zimo.
„Teško je i smrdi na kerozin!“. „Samo ne dirajte dugme!“ Novinarka Sputnjika Senka Miloš imala je jedinstvenu priliku da obuče mlazno odelo. - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2019
„Samo ne dirajte dugme!“ Reporter Sputnjika u mlaznom odelu čoveka koji leti (video)
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala