- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Suđenje britanskom princu za seksualno zlostavljanje naredne godine

© East News / Justin SutcliffePrinc Endru, Vojvoda od Jorka
Princ Endru, Vojvoda od Jorka - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2021
Pratite nas
Američki okružni sudija Luis Kaplan izjavio je danas da bi britanski princ Endrju trebalo da bude spreman na parnični postupak naredne godine po optužbama da je seksualno zlostavljao Virdžiniju Džufri, kada je imala manje od 18 godina i kada ju je, kako tvrdi, zlostavljao i sada pokojni biznismen Džefri Epstajn.
Kaplan očekuje da će suđenje po građanskoj tužbi Džufri početi u periodu od septembra do decembra sledeće godine, pod uslovom da se obezbedi bezbednost porote usred pandemije korona virusa.
"Razmotriću mogućnost da bude u septembru, ali u svakom slučaju cilja se na period od oktobra do decembra", rekao je Kaplan na telefonskoj konferenciji sa advokatima princa Endrua i Džufri.
Džufri (38) je u avgustu tužila princa Endrjua za "neutvrđenu štetu".
Ona tvrdi da ju je princ Endrju primorao na seksualne odnose u Londonu u kući Žislen Maksvel, dugogodišnje saradnice Epstajna, i zlostavljao je u Epstajnovoj vili na Menhetnu i na jednom od privatnih ostrva Epstajna na Američkim Devičanskim ostrvima, prenosi Tanjug.
Princ Endrju (61) negirao je optužbe koje je Džufri iznela i pozvao sudiju Kaplana da odbaci tužbu.
Epstajn je izvršio samoubistvo u avgustu 2019. godine u zatvoru na Menhetnu, dok je čekao suđenje po optužbama za seksualnu eksploataciju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala