Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić i Krivokapić: Dobri odnosi od izuzetnog značaja /foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićSastanak Krivokapića i Vučića
Sastanak Krivokapića i Vučića - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa predsednikom Vlade Crne Gore Zdravkom Krivokapićem istakao da intenzivan i kontinuiran dijalog na visokom nivou predstavlja glavni preduslov za stvaranje klime boljeg razumevanja i lakšeg prevazilaženja eventualnih razlika između dve zemlje.
On je dodao i da Srbija pridaje poseban značaj daljem razvoju sveukupnih bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom, u duhu prijateljstva i međusobnog uvažavanja, saopštila je pres služba predsednika.
Predsednik je posebno naglasio da su dobri odnosi između Srbije i Crne Gore od izuzetnog značaja za stabilnost čitavog regiona.
Premijer Crne Gore je izrazio spremnost da se odnosi između dve države unaprede u svim aspektima od obostranog interesa i dodao da „Crna Gora pozdravlja strategiju odmerenih koraka za obostrano korisne odnose dve zemlje“.
Govoreći o evrointegracijama, predsednik Vučić je istakao da Srbija snažno podržava sve zemlje regiona na putu ka članstvu u Evropskoj uniji, te da je u tom smislu uzajamna podrška od izuzetnog značaja.
Sagovornici su se takođe saglasili da postoji obostrani interes za revitalizaciju infrastrukture koja povezuje dve zemlje, pri čemu su istakli da je od velikog značaja izgradnja putne i železničke infrastrukture, kao i dalji rad na energetskim projektima, te zajednički nastup na trećim tržištima. Vučić i Krivokapić su u tom smislu posebno istakli strateški značaj izgradnje autoputa Beograd-Južni Jadran i modernizaciju pruge.
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2021
SRBIJA
Krivokapić: Ispunio sam sve što sam obećao mitropolitu Amfilohiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala