- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija pravi mrežu za lov dronova

© Foto : © Screenshot: BraeronTeretna bespilotna letelica "Braeron"
Teretna bespilotna letelica Braeron - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2021
Pratite nas
Naučnici ruskog federalnog nuklearnog centra, Sveruskog naučno-istraživačkog instituta tehničke fizike u Snežinsku u Čeljabinskoj oblasti prave novu vojnu opremu koja je predviđena za efikasniju borbu sa dronovima malih razmera i avionskim bombama, navodi se iz dokumenta objavljenog na sajtu „Rospatent“.
Ova oprema je patentirana krajem oktobra 2021. godine. Sada se eksperti Naučno-istraživačkog instituta pripremaju za proizvodnju i testiranje proizvoda.
Aparat sadrži projektile koji su raspoređeni duž ose u metalnim blokovima. U svakom bloku se nalazi eksploziv i udarne glave - tegovi, spojeni gipkim elementima za sečenje. Pod dejstvom eksploziva u blizini cilja, tegovi se ispaljuju u parovima, razvlače se spojeni elementi iz kojih se formira mreža za sečenje cilj.
Kako bi se povećala efikasnost uništenja ciljeva malih razmera, municiji se povećava masa i količina eksploziva. Ovim se povećava težina i samog projektila. Praktično, zbog toga se ovakva municija ne može koristiti protiv dronova zbog njene velike mase, gabarita i velikih trzaja prilikom gađanja. Osim toga, zbog visokog nivoa ubojitosti teško je koristiti ove projektile u mirno vreme.
Ruski federalni nuklearni centar je jedna od ključnih kompanija nuklearnog oružanog kompleksa „Rosatoma“. Glavni zadatak Nuklearnog centra u Snežinsku je rešavanje naučno-tehničkih problema, povezanih sa osiguranjem i očuvanjem pouzdanosti i sigurnosti nuklearnog oružja Rusije. Ovaj Centar takođe i rešava zadatke iz nuklearno-energetskog kompleksa, nuklearne medicine, superkompjutera i računarskih tehnologija.
Bespilotna letelica na vojnim vežbama Tihookeanske flote u Primorskom kraju - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2021
RUSIJA
Neće biti uljeza: Ruske pomorske granice će čuvati dronovi-kamikaze
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala