- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

„Putevi Srbije“ nabavljaju video-nadzor za prepoznavanje registarskih tablica

© Sputnik / Lola ĐorđevićCrveno svetlo na semaforu
Crveno svetlo na semaforu - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2021
Pratite nas
„JP Putevi Srbije“ raspisali su tender za nabavku video-nadzora posebne namene, tj. sistema za automatsko prepoznavanje registarskih oznaka. Vrednost nabavke procenjena je na 12 miliona dinara.
Kamere bi, prema planu, trebalo da budu postavljene na dve lokacije, tunelima Manajle (deonica Niš–Preševo) i Bancarevo (deonica Niš–Dimitrovgrad).
Projektom za automatsko snimanje, prepoznavanje i generisanje alfanumeričkih podataka o uočenoj registarskoj oznaci svih vozila koja prođu kroz zonu nadzora sistema predviđeno je obavezno prepoznavanje svih vrsta tablica koje se koriste u Srbiji, tablica zemalja u okruženju i tablica drugih zemalja na putnoj mreži Srbije, kao i određivanje da li je domaća ili strana registarska oznaka.
Takođe, predviđeno je i informisanje operatera u tunelskom operativnom centru da se vozila koja prevoze opasne materije nalaze na auto-putu, a podaci vezani za dato vozilo (slika, registarska oznaka) se smeštaju u jedinstvenu bazu podataka.
Jedan od zahteva odnosi se i na to da kamere moraju biti pokrivene dvogodišnjom garancijom proizvođača, kao i da moraju imati sopstvenu analitiku tj. mora imati integrisani ANPR softver. Uz kamere je neophodno isporučiti odgovarajući nosač.
Rok za dostavljanje ponuda je 26. novembar, piše portal e-kapija.
Vožnja dronom od Preljine do Požege - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2021
Spektakularan video auto-puta od Preljine do Požege: Vijadukti, petlje, krivine, tuneli
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala