- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Odbiti masovni raketni napad: Sistemi S-300, „Buk“ i „Tor“ zajedničkim snagama zaštitili rusko nebo

© Sputnik / Kirill Braga / Uđi u bazu fotografijaVojne vežbe u Zapadnom vojnom okrugu
Vojne vežbe u Zapadnom vojnom okrugu - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2021
Pratite nas
Velike vojne vežbe snaga PVO Zapadnog vojnog okruga završene su u Astrahanskoj oblasti manevrima protivavionsko-raketnih jedinica, prenosi televizija „Zvezda“.
Tokom vojnih vežbi jedinice protivvazduhoplovnih raketnih formacija nekoliko vojnih okruga odbile su masovni napad balističkih i krstarećih raketa i avijacije, kao i napad „roja“ bespilotnih letelica uslovnog protivnika.
Na poligonu Kapustin Jar formirana je grupa protivvazduhoplovne odbrane koju su činili vojnici iz pet protivavionskih raketnih i vojnih jedinica, naoružani naprednim protivavionskim raketnim sistemima i sistemima S-300V4, „Buk M3“ i „Tor M2“ Zapadnog vojnog okruga.
Tokom glavne faze manevara protivavionske raketne divizije su nakon marša i zauzimanja položaja realizovale zadatke blagovremenog odbijanja vazdušnih napada uslovnog protivnika u uslovima snažnih radio-elektronskih smetnji.
Tokom vežbi vojnici Zapadnog vojnog okruga uništili su preko 40 vazdušnih pojedinačnih i grupnih meta.
U praktičnim akcijama obezbeđivanja ešalorine protivvazduhoplovne odbrane učestvovalo je preko 1.000 vojnika i 100 jedinica naoružanja i vojne tehnike snaga Zapadnog vojnog okruga.
U ovoj školskoj godini u Zapadnom vojnom okrugu održano je oko 200 komandno-štabnih vežbi i oko 40 taktičkih vojnih vežbi na terenu sa izvođenjem borbenog gađanja.
Jedinice i vojne formacije okruga su tokom manevara 2021. godine za kratko vreme unapredile koordinaciju, planiranje kao i pripremu različitih vrsta borbenih dejstava. Pored toga, vojska je kontrolisala akcije trupa u dinamičnom okruženju. Razrađene su i metode borbe protiv malih izviđačkih i jurišnih bespilotnih letelica.
Avijacija Lenjingradske armije vazduhoplovnih snaga i PVO provela je na nebu rekordan broj sati.
Glavni ispit za vojnike Zapadnog vojnog okruga ove godine bila je velika zajednička strateška vojna vežba „Zapad 2021“ koja se održavala istovremeno na devet ruskih poligona i pet beloruskih. U njima je učestvovalo skoro 200.000 vojnika i veliki broj tehnike.
Ruski vojnik na vojnim vežbama motorizovanog pešadijskog puka Tamanske divizije na poligonu Zapadnog vojnog okruga - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2021
Američki časopis: U slučaju rata, Rusija bi presekla NATO napola
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala