- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Manevri „Krokodila“ i „Terminatora“: Ruski helikopteri uništili konvoj „protivničkih“ tenkova

© Sputnik / Lola ĐorđevićHelikoper Mi-35 zbog vrhunskih performansi, u svojoj klasi važe za jedne od najboljih jurišnih helikoptera na svetu
Helikoper Mi-35 zbog vrhunskih performansi, u svojoj klasi važe za jedne od najboljih jurišnih helikoptera na svetu - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2021
Pratite nas
Piloti vazduhoplovnih jedinica Istočnog vojnog okruga koji su upravljali jurišnim helikopterima Mi-24 „Krokodil“ i transportno-borbenim helikopterima Mi-8 AMTŠ „Terminator“ realizovali su zadatke tokom borbene obuke u Zabajkalskom kraju, prenosi televizija „Zvezda“.
Posade „Krokodila“ na poligonu Muhor-Kanduj uvežbavaju napad na kopnene grupe i pojedinačne ciljeve uslovnog protivnika. Piloti su imali zadatak da unište konvoj tenkova u pokretu.

Nakon što su utvrdili koordinate meta, piloti su započeli napad na objekte koristeći topove GŠ-2-30 kalibra 30 milimetara, nenavođene avio-rakete i trenažne avio-bombe. Realizaciju zadataka kontrolisali su oficiri iz grupe za kontrolu leta.

Sa druge strane, posade helikoptera Mi-8 AMTŠ u parovima su usavršavali tehniku pilotiranja helikopterima koji su poletali sa aerodroma Čeremuški. Takođe, piloti su tokom leta izveli usputno vazdušno izviđanje terena i uvežbavali koordinaciju akcija posada u slučaju uslovnih vanrednih situacija.
U vežbama je učestvovalo oko 150 vojnika armije Vazduhoplovnih snaga i PVO vojnog okruga. U manevre je bilo uključeno i oko 20 vojnih helikoptera.
Helikopter Mi-24 tokom vojnih vežbi - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2021
Moć ruskih „Krokodila“: Obrušili se na „neprijatelja“ i ostavili ga bez aerodroma /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala