- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Knežević: Dešavanja u Vladi podsjećaju na turske sapunice

© Sputnik / Boban NovovićMilan Knežević dolazi na pregovore
Milan Knežević dolazi na pregovore - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2021
Pratite nas
Demokratski front donio je odluku da insistira na izboru nove vlade. Ukoliko i ovaj prijedlog ne bude prihvatljiv ostalim konstituentima parlamentarne većine, čekaju nas prijevremeni izbori kao jedino preostalo rješenje duboke krize, kazao je jedan od lidera DF-a i prvi čovjek Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević.
“Ko misli da sve treba da ostane kako jeste, u našem savezu nema ni partnera ni podršku. A ko misli da je rješenje neki vid koalicije sa DPS-om, neka mu je srećno, mi ćemo s narodom na ulice”, kazao je u intervjuu Pobjedi Knežević.
Istakao je i da ga dešavanja u Vladi podsjećaju na turske sapunice sa neizvjesnim krajem.

“DF je napravio veliki ustupak i žrtvu prihvatajući da damo šansu prijedlogu Demokrata, ne bi li se još jednom razmotrila mogućnost rekonstrukcije Vlade kao modela za izlazak iz krize.

Pošto je očigledno da ni Zdravko Krivokapić, a ni Dritan Abazović ne žele rekonstrukciju, DF je donio odluku da insistira na izboru nove vlade”, kazao je on.
Ukoliko i ovaj prijedlog ne bude prihvatljiv ostalim konstituentima parlamentarne većine, dodaje, čekaju nas prijevremeni izbori kao jedino preostalo rješenje duboke društveno-političke krize u kojoj se nalazimo.
“U jednoj polemici sa Zdravkom Krivokapićem figurativno sam ga optužio da je odnio loptu na petar (tavan) i da neće da je vrati, dok akteri političke utakmice čekaju na terenu njen početak. Sad mi se čini da se Krivokapiću na petru (tavanu) pridružio i Dritan Abazović, i da se sad njih dvojica, narodski rečeno, dobačaju po principu: ,,Ja bih, ali Dritan neće, i ja isto bih, ali Zdravko neće“. E pošto su građani umorni od besmislenih duplih pasova, DF se odlučio na ovaj potez i bićemo istrajni u namjeri da se ovo neprirodno stanje parlamentarno izvršnog dualizma najzad riješi”, kazao je on.
Ko misli da sve treba da ostane kako jeste, u njihovom savezu nema ni partnera ni podršku.
“A ko misli da je rješenje neki vid koalicije s DPS-om, neka mu je srećno, mi ćemo s narodom na ulice svim raspoloživim demokratskim sredstvima braniti tekovine 30. avgusta”, istakao je Knežević.
Komentarišući izjave međunarodnih zvaničnika da bi ulazak DF-a u Vladu udaljio Crnu Goru od EU, ističe da jedino u glavama “pojedinih plaćenika” politički savez koji čini 67 odsto parlamentarne većine ne treba da ima svoje predstavnike u Vladi.
“A ako bi mi mogli objasniti u kojoj to članici EU – a može i država u Africi – oni koji pobijede na izborima ne mogu biti dio izvršne vlasti, onda sam spreman da komentarišem njihove želje. Crna Gora još zvanično nije postala kolonija i valjda bi trebalo da suvereno vodi spoljnju i unutrašnju politiku, a ako postoji neki dokument u kom smo se obavezali da više nijesmo suverena država, neka ga objelodane, da bih im poslije toga mogao poručiti da ga okače i mačku o rep”, kazao je Knežević.
“Vrijeme je pokazalo da kad god je neko htio da izoluje i marginalizuje DF, mi bi redovno osvajali preko 20 odsto, a sad smo blizu 30 odsto podrške, jer mi slušamo narod, a ne ambasade.I sto je najvažnije, nikad nismo izdali one koji su nas glasali”, dodao je Knežević.
On tvrdi da ni jednu tajnu informaciju sa sjednice Odbora nije iznio u javnost.
“Samo sam komentarisao ono što je već bilo u javnosti. Upravo je Milivoje Katnić svojim javnim nastupima nakon tragičnog slučaja s Lukom Bulatovićem odao detalje iz istrage, a kasnije to potvrdio i puštanjem Dejana Peruničića da se brani sa slobode”, kazao je Knežević.
Ističe da je Katnić svojim “skandaloznim nastupom” još jednom potvrdio zašto treba da ubrzo bude smijenjen.
“Ali ne samo smijenjen, Milivoje Katnić će morati i krivično pravno da odgovara za mnogobrojne zloupotrebe za vrijeme svog mandata. A dokaza protiv njega ima najmanje dva teretna vagona, i to ruska”, dodao je jedan od lidera DF-a.
Kazao je da ga posljednja dešavanja u Vladi neodoljivo podsjećaju na turske sapunice sa neizvjesnim krajem.
“Jer Zdravko ne želi Sekulovića, ali Dritan voli Sekulovića, pa Zdravku ne daje da ga smijeni, a Sekulović voli Brđanina, kojeg opet ne voli Zdravko, zato Milojko voli Zdravka, ali Milojka ne voli Sergej, dok je Dritan ravnodušan prema Milojku, i neće da kaže Brđaninu da li ga voli ko što voli Sekulovića, kao što je nekad njega volio Zdravko. I dok se sve ove ljubavi i mržnje raspletu, ko ne završi u ludnici, možda bude imao sreće da igra u nastavku sapunice.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala