- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Dok NATO brodovi plove Crnim morem, ruske podmornice uvežbavaju raketni napad „Kalibrima“

© Sputnik / Vasiliy BatanovDolazak podmornice Crnomorska flota "Novorosijsk" u luci Sevastopolju
Dolazak podmornice Crnomorska flota Novorosijsk u luci Sevastopolju - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2021
Pratite nas
Posade podmornica „Rostov na Donu“ i „Veliki Novgorod“ ruske Crnomorske flote tokom vojnih vežbi u Crnom moru uvežbavale su napad raketama „Kalibar PL“ na odred brodova uslovnog protivnika, navodi se u saopštenju pres-službe Crnomorske flote.
Prema planu vežbi, podmornice su dobile naredbu da unište otkrivene i klasifikovane morske mete.
„Nakon hitnog poniranja, podmorničari su elektronskim lansiranjima raketa (ciljanje, priprema sistema, uvežbavanje delovanja posade prilikom upotrebe sistema, ali bez lansiranja raketa) izveli uslovni raketni napad iz podvodnog položaja na brodove 'protivnika', čiju je ulogu igrala taktička grupa raketnih brodova Crnomorske flote", navodi se u saopštenju.
Kako navodi Šesta flota američke Ratne mornarice, tanker „John Lenthall“ uputio se ka Crnom moru radi izvođenja zajedničkih operacija sa saveznicima iz NATO-a i partnerima u regionu.
Ranije je saopšteno da je i glavni brod Šeste flote Ratne mornarice SAD „Mount Whitney“ krenuo ka Crnom moru. Nešto ranije je u ovaj region uplovio američki razarač „Porter“.
„Veliki Novgorod“ je dizel-električna podmornica projekta 636.3 „Varšavjanka“, predviđena za borbu protiv podmornica i brodova protivnika, za odbranu vojnih pomorskih baza, obalskih i pomorskih komunikacija, izviđanje i patroliranje. Podmornice tog projekta naoružane su visoko preciznim raketnim naoružanjem „Kalibar PL“, a takođe imaju modernizovane radare.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2021
RUSIJA
Putin vojnom vrhu: Pogledajte kroz nišan na brod NATO-a
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala