- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković: I ranije sam bio u ovakvim situacijama

© AP Photo / Thibault CamusNovak Đoković tokom Mastersa u Parizu
Novak Đoković tokom Mastersa u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2021
Pratite nas
Srpski teniser Novak Đoković sumirao je utiske posle prvog singl meča još od US open i pobede nad Martonom Fučovičem sa 2-1 setovima u Parizu. „Terali smo jedan drugog do krajnjih granica“, izjavio je Đoković.
Đoković je na poslednjem Mastersu u sezoni pobedio Fučoviča sa 6:2, 4:6, 6:3 i plasirao se u treće kolo, gde će igrati ili sa Adrijanom Manarinom ili sa Gaelom Monfisom.
Najbolji teniser sveta je dosta oscilirao, ali je na kraju izvojevao trijumf i uspešno započeo pohod ka trofeju.
„Bilo je lepo vratiti se na teren posle skoro dva meseca bez takmičenja. Radio sam dobro kako bih se spremio za povratak i bio u formi, da se pokažem kako želim. Nisam očekivao ništa, ali sam znao da neće biti lako. Marton je talentovan igrač, vrlo kvalitetan. Bila je velika borba“, izjavio je Đoković.
Novak je meč završio sa 24 direktna poena i 23 neiznuđene greške, a u najvećim problemima je bio tokom drugog i početkom trećeg seta, kada nikako nije mogao da oduzme servis rivalu.
„Mislim da sam dobro počeo meč, imao i brejk loptu na startu drugog koju nisam iskoristio. Posle sam pretrpeo brejk i nisam mogao da ga vratim jer je on servirao precizno i igrao kvalitetno. Tvrd meč, mnogo razmena s osnovne linije. Terali smo jedan drugog do krajnjih granica – odličan početni meč za mene, veoma sam zadovoljan s obzirom na izazov koji sam imao, iako znam da mogu bolje“, objasnio je Novak novinarima.
Pre duela sa nekim od Francuza, Novak će izaći na teren u sredu najranije u 14 časova, kada u paru sa Filipom Krajinovićem igra protiv Džona Pirsa i Filipa Polašeka.
„Ključno mi je da provodim vreme na terenu, da pronađem intenzitet koji se oseća samo u mečevima, da igram poene. Što više poena igram, što više mečeva igram, postajaću bolji. Znam sebe dobro, bio sam u ovakvim situacijama i ranije, pa se nadam da iskustvo može da odigra važnu ulogu“, podvukao je Đoković.
Đoković oborio još jedan rekord Federera
Austrijanac se oprostio od tenisa: Najdraža pobeda protiv Đokovića
Đoković o „propagandi“ i „elitama“: Pogađaju me laži
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala