- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Čekajući otopljenje u odnosima Beograda i Podgorice | Svet sa Sputnjikom

© Sputnik / Lola ĐorđevićZdravko Krivokapić i Ana Brnabić
Zdravko Krivokapić i Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2021
Pratite nas
Posle skoro godinu dana od formiranja Vlade Crne Gore njen predsednik Zdravko Krivokapić stigao je u prvu zvaničnu posetu Srbiji. Iako je jedno od njegovih predizbornih obećanja bilo popravljanje odnosa s Beogradom, to mu zasad nije uspelo. Tvrdi ipak da je ispunio sve što je obećao mitropolitu Amfilohiju, čije je pokroviteljstvo uživao.
Hoće li posetom Krivokapića započeti dugo željeno otopljenje između Beograda i Podgorice? Ili će takt u tim odnosima i dalje zadavati zapadni centri moći? Šta su najveće prepreke za zbližavanje Crne Gore i Srbije? Kada će se ambasador Srbije vratiti u Crnu Goru? Kakav je danas položaj srpske zajednice a kakav Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i zašto država još nije potpisala sa njom Temeljni ugovor? Ko ljulja crnogorsku vladu?
U emisiji "Svet sa Sputnjikom" temu analiziramo sa našim današnjim gostima, u studiju su politički analitičari Đorđe Vukadinović i Vladimir Dobrosavljević, a iz Crne Gore javiće nam se prof. dr Savo Marković, pravnik i bivši ministar pravde u SRJ.
Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.
Svet sa Sputnjikom, 03.11.2021.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala