- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda pobedila Megu – 20. put zaredom kod kuće!

© Foto : AdmiralBet ABA league/Dragana StjepanovićStefan Lazarević i Ognjen Kuzmić
Stefan Lazarević i Ognjen Kuzmić - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2021
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Megu rezultatom 81:67 u šestom kolu ABA lige.
Zvezda je upisala peti ovosezonski trijumf u regionalnom prvenstvu, dok je Mega pretrpela četvrti poraz i ostala na korak do zone ispadanja.
Crveno-beli su, ujedno, upisali 20. uzastopni trijumf protiv Mege na domaćem terenu u Superligi Srbije i ABA ligi, jer su poslednji put poraženi još u maju 2014. godine.
Izabranici Dejana Radonjića su prekinuli niz od dva uzastopna poraza, koja su ostvarili u Evroligi, pa će nešto rasterećenije moći da uđu u naredni duel, kada 4. novembra dočekaju Panatinaikos u Beogradu.
Na drugoj strani istakao se mladi Poljak Aleksandar Balčerovski sa 19 poena. Karlo Matković je imao 14, uz pet skokova, dok je Nikola Đurišić dodao deset.
Mega se koliko-toliko dobro držala u prvoj deonici, gde je zaostatak bio jednocifren, ali je u drugom kvartalu pala pred Nejtom Voltersom, koji je pojačao ritam.
Poenima Kalinića i Mitrovića crveno-beli su se jako brzo dodatno odlepili, na poluvreme se otišlo sa +14 za domaćina uprkos seriji Mege od 9:0.
Gostujući sastav je u trećoj četvrtini uspeo da u jednom trenutku ponovo priđe na jednocifreni zaostatak, ali je nada koju su gajili bila kratkog daha.
Zvezda je sredinom četvrte deonice imala i +21, te je na kraju upisala rutinski trijumf.
Najbolji u pobedničkom sastavu bio je Nejt Volters sa 13 poena, četiri skoka i šest asistencija. Pratili su ga Nikola Kalinić i Marko Simonović sa po 11 poena, dok su Ognjen Dobrić i Stefan Lazarević imali po osam.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Spektakularan doček za Obradovića – Partizan silan u Čačku /video/
Srbin kaže – Rusija neće imati Amerikance /video/
Dončić sa „parkinga“ rešio dramu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala