Zašto je poseta španskog premijera važna za Srbiju

© AP Photo / Francisco SecoPedro Sančez je izjavio da neće biti nikakvog zaokreta ni prema EU i što je najvažnije, ni po pitanju secesionizma u Kataloniji
Pedro Sančez je izjavio da neće biti nikakvog zaokreta ni prema EU i što je najvažnije, ni po pitanju secesionizma u Kataloniji - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je španski premijer Pedro Sančez prihvatio poziv da poseti Srbiju i da je čvrsto obećao da će doći, što bi bila prva poseta jednog predsednika vlade Španije posle više decenija.
Vučić je, na marginama Samita o klimatskim promenama u Glazgovu razgovarao sa najvišim svetskim zvaničnicima, predsednicom EK Ursulom fon der Lajen, predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, kancelarom Austrije Aleksanderom Šalenbergom, sa predstavnicima Gane, Gvineje Bisao, Bangladeša, Jermenije. Takođe, susreo se i sa premijerom Hrvatske Andrejem Plekovićem, preneo je Tanjug.
"Razgovarao sam sa španskim premijerom Sančezom i obećao mi je da dolazi u posetu Srbiji. Mi nemamo u poslednjih 40 godina zabeleženu tako važnu posetu Srbiji iz Španije, a i pre toga nismo sigurni da li je i kada bio neki španski premijer", rekao je Vučić.
Zato bi, ističe, to bila istorijska poseta.
"On je tvrdo obećao da će doći. U Španiji neće za dve godine biti izbora, ima vremena da dođe u Srbiju. To će biti važna poseta, jer je Španija u svim forumima i međunarodnim institucijama, po svim pitanjima, posebno po pitanju Kosova i Metohije, uz nas. I da im se zahvalimo na svemu tome, i na podršci našem putu u EU", rekao je predsednik Srbije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala