- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Zašto je Erdogan odustao od konferencije u Glazgovu i iznenada se vratio u Tursku

© AP Photo / DHA / Can ErokPredsednik Turske Redžep Tajip Erdogan
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2021
Pratite nas
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan otkazao je planove da prisustvuje klimatskoj konferenciji COP26 u Glazgovu i vratio se rano jutros u Tursku nakon što Velika Britanija nije ispunila zahteve Ankare o bezbednosnim protokolima, izjavila su dva turska zvaničnika za Rojters.
Erdogan se vratio u Tursku sa samita G20 u Rimu umesto da putuje na samit o klimi u Glazgovu, objavila je državna agencija Anadolija. Tursko predsedništvo nije objavilo razlog Erdoganovog neplaniranog povratka u zemlju.
Jedan zvaničnik, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da postoje problemi sa protokolom u vezi sa planiranim prisustvom predsednika Turske sastanku u Glazgovu. Drugi turski zvaničnik rekao je da britanske vlasti nisu ispunile zahteve Turske u vezi sa protokolom i bezbednosnim merama.
„Predsednik je doneo takvu odluku jer naši zahtevi u vezi sa brojem vozila za obezbeđenje i neki drugi bezbednosni zahtevi nisu u potpunosti ispunjeni“, rekao je neimenovani visoki zvaničnik Rojtersu.
Ranije se očekivalo da će se Erdogan u Glazgovu sastati sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom, ali su se dvojica predsednika sastala u Rimu u nedelju.
Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2021
SVET
Erdogan krenuo ka Glazgovu i odmah se vratio u Tursku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala