- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Zaev sa koalicionim partnerima: Ne trebaju nam novi izbori

CC0 / Pixabay / Skoplje
Skoplje - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2021
Pratite nas
Severnoj Makedoniji i njenim građanima nisu potrebni vanredni parlamentarni izbori jer bi oni zemlju ne samo gurnuli u političku, ekonomsku, socijalnu i bezbednosnu krizu, već bi i otežali procese evropskih integracija.
Ovo je konstatovano danas na sastanku premijera Severne Makedonije u ostavci Zorana Zaeva sa predstavnicima političkih partija koje čine većinu u parlamentu, a koji su izrazili podršku Vladi.
Kako je saopšteno iz vlade, učesnici sastanka su se saglasili da je skupštinska većina stabilna i odgovorna za budućnost države, prenose skopski mediji.
U saopštenju se ističe da su koalicioni partneri iz parlamentarne većine jednoglasni da je Severnoj Makedoniji potrebna vlada koja će, posebno u vremenima pandemije i energetske krize, pružati rezultate od interesa za građane, sa jasnim evroatlantskim pravcem delovanja.
Glavni koalicioni partner SDSM-a je partija Albanaca DUI Ali Ahmetija, koji je ranije danas izjavio da je sinoć razgovarao sa Zaevom i rekao mu da se ne slaže sa njegovom odlukom da podnese ostavku na funkciju premijera i lidera Socijaldemokrata.
Ahmeti je naglasio da je Zaevu ukazao da tu odluku, koja je, prema njegovim rečima, "ishitrena i neosnovana", treba razmotriti u SDSM-u.
Zaev je podnoseći ostavku sinoć rekao da je protiv održavanja prevremenih parlamentarnih izbora i da bi nova rekonstruisana vlada mogla biti proširena još nekim kadrovima, preneo je Tanjug.
Danela Arsovska - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2021
REGION
Oksfordska škola: Žena koja je srušila Zaeva i preživela aferu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala