- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Sudanu se ipak otvara ruska vojna baza

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaRuski brod "Admiral Grigorovič" uplovio u luku Sudana
Ruski brod Admiral Grigorovič uplovio u luku Sudana - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2021
Pratite nas
Sudan će nastaviti implementaciju sporazuma o otvaranju ruske vojne baze u toj afričkoj zemlji, saopštio je u intervjuu Sputnjiku sudanski vojni lider i glavni komandant Oružanih snaga Abdel Fatah el Burhan.
Sputnjik je prvi medij koji je uspeo da dobije intervju od vojnog lidera Sudana, nakon nedavnog državnog udara u toj zemlji.

"Imamo sporazum, čiji deo je otvaranje baze. Stalni su razgovori na tu temu. Imamo nekoliko primedbi koje treba da ispravimo. Privrženi smo međunarodnim dogovorima i nastavićemo sa njihovom implementacijom do kraja", rekao je El Burhan, odgovarajući na pitanje da li će poslednji događaji u zemlji uticati na otvaranje baze ruske ratne flote u Port Sudanu.

Ranije je neimenovani izvor Sputnjika u Ministarstvu odbrane Sudana saopštio da je ta zemlja zatražila od Rusije ekonomsku pomoć u zamenu za petogodišnji zakup vojne baze u Crvenom moru.
Podsetimo, početkom decembra 2020. godine objavljeno je da su dve države zaključile sporazum o izgradnju ruske baze u Crvenom moru.
Sudan - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2021
SVET
Državni udar: Proglašeno vanredno stanje i raspuštena vlada u Sudanu /video/
Prošle nedelje vojnici su uhapsili većinu članova vlade Sudana i veliki broj lidera stranaka koje podržavaju vladu. Predsednik kolektivnog organa upravljanja je raspustio vladu i proglasio vanredno stanje.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala