Svečano otvorene 53. Beogradske muzičke svečanosti

© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICSvečano otvoren BEMUS
Svečano otvoren BEMUS - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2021
Pratite nas
Ovogodišnje izdanje Beogradskih muzičkih svečanosti - BEMUS svečano je otvoreno večeras u Kolarčevoj zadužbini koncertom Beogradske filharmonije i poznatog srpskog violiniste Nemanje Radulovića, i trajaće do 13. novembra.
V.d. direktora Centra beogradskih festivala - CEBEF Damir Handanović izjavio je da su ove večeri duhom prisutni i Bratislav Braca Petković i Ivan Tasovac, koji su preminuli ove godine, i potom je na mesta na kojima su oni nekada sedeli ostavio po jednu belu ružu, u znak sećanja na njih.
“BEMUS je 52 godine opstao, uprkos svemu, kao uverenje svih koji su ga godinama pratili. Smisao i svrha našeg postojanja znatno prevazilazi puku svakodnevicu i borbu za opstanak. Kada su prošle godine, zbog pandemije, mnogi svetski festivali bili otkazani, BEMUS nije ustuknuo“, rekao je umetnički direktor BEMUS-a, dirigent Bojan Suđić.
BEMUS je zvanično otvorio sekretar za kulturu Grada Beograda Ivan Karl.
Repertoar večeri je Beogradska filharmonija, pod dirigentskom palicom kanadskog maestra Marka Parizota, otvorila izvođenjem uvertirom iz opere “Ruslan i Ljudmila“ Mihaila Ivanoviča Glinke.
Nemanja Radulović, čiji je izlazak na scenu i nastup dočekan burnim aplauzom i ovacijama publike, izveo je “Koncert za violinu br. 2 u ge molu, op. 63“ Sergeja Prokofjeva.
Pored toga, na koncertu je izvedena i Simfonija br. 1 u de molu, op. 13 Sergeja Rahmanjinova, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala