- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Su-34, S-500, korvete: Kakvo je oružje o kojem je Putin govorio s vojnim vrhom /video/

© Sputnik / Maxim Blinov / Uđi u bazu fotografijaRuski SU-34 bombarder
Ruski SU-34 bombarder - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2021
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije prikazalo je mogućnosti oružja o kojem je ruski predsednik Vladimir Putin govorio u ponedeljak na sastanku sa vojnim vrhom.
Između ostalog, na snimku su prikazane akcije ruskih lovaca Su-34 i Su-35, protivvazdušni raketni sistemi S-400 i S-500, sistemi protivraketne odbrane, korvete i drugo oružje.
Kako je predsednik rekao tokom sastanka, u toku je aktivna modernizacija Vazdušno-kosmičkih snaga – isporučeno je oko 70 novih aviona.
Vazdušno-kosmičke snage su dokazale da mogu brzo da se rasporede i da odmah krenu u bitku, radikalno menjajući raspodelu snaga u ratu, naveo je Putin.
Snage protivvazduhoplovne odbrane dobile su 25 protivvazdušnih raketnih sistema S-400 i to je samo početak, istakao je šef ruske države. Takođe je saopštio da je planirano da prvi serijski prototip novog raketnog sistema S-500 uskoro bude isporučen vojsci.
Još jedna važna tema je opremanje mornarice novim oružjem, istakao je Putin. S tim u vezi, podsetio je da je poslednjih godina porinuto 49 novih brodova i proizvedeno devet obalskih raketnih sistema.
Ruski lider je postavio i novi cilj da do 2027. godine udeo savremene tehnike u mornarici dostigne 70 odsto. Posebno je istakao značaj razvoja pomorske avijacije.
Flota je strateška prednost Rusije, naglasio je on.
Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin održao je 1. novembra sastanak u Sočiju sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i predstavnicima vojne industrije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala