- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rus juri medalju za Srbiju – protiv najtežeg protivnika /video/

© Foto : Bokserski savez SrbijeSadam Magomedov
Sadam Magomedov - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2021
Pratite nas
Sadam Magomedov, ruski bokser koji se bori pod zastavom Srbije, plasirao se u četvrtfinale Svetskog prvenstva i stigao na korak od medalje.
Magomedov, reprezentativac Srbije u teškoj kategoriji do 92 kilograma, savladao je rivala iz Bosne i Hercegovine Džemala Bošnjaka jednoglasnom odlukom sudija – 5:0.
Mogamedov je dominirao u sve tri runde, snažnim aperkatima je diktirao tempo i stigao do šanse da se bori za plasman u polufinale.
„Dobro sam znao svog rivala, on je jedini protivnik koji je niži od mene u ovoj kategoriji, ali je izuzetno snažan. Sve što sam primenio je bila taktika koju smo dogovorili selektor, stručni štab i ja. Zadovoljan sam, ali ima grešaka na kojima može i mora da se radi“, navodi Magomedov.
Ruski Srbin će imati veliki izazov u četvrtfinalu, njega čeka prva zvezda Svetskog prvenstva i najbolji bokser koji se pojavio u Beogradu – četvorostruki šampion sveta i dvostruki osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama, Kubanac Hulio Sesar la Krus Peraka.
Kubanac je tri godine stariji od srpskog reprezentativca.
„Još jedan Olimpijac je ispred mene, sledi nam detaljna analiza, rad na taktici, priprema za ovaj meč je najvažniji za mene, pobeda znači i sigurnu medalju za Srbiju“, istakao je Magomedov.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala