- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Ručni ili automatski menjač — šta je bolje

CC0 / Pixabay / Automatski menjač
Automatski menjač - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2021
Pratite nas
Manuelni ili automatski menjač — večita dilema, ali i tačka sporenja među vozačima. Automatici se predstavljaju kao budućnost i sve je manje modela u ponudi sa manuelnim menjačima kojih se, međutim, vozači ne odriču.
Čak 40 odsto vozača i dalje preferira vozila sa ručnim menjačima, dok 46 procenata bira automatike, pokazalo je istraživanje koje je sproveo „Autoskaut24“.
Taj najveći evropski sajt za prodaju polovnih vozila, u saradnji sa institutom za istraživanje tržišta „Inofaktom“, sproveo je anketu među 1.000 vlasnika automobila o njihovim željama.
U analizi rezultata ovog istraživanja navodi se da je za one koji preferiraju manuelne menjače glavni fokus na zabavi u vožnji.
Zagovornici automatika pre svega cene udobnost vožnje koja dolazi sa njim. I dok se mlađi vozači i muškarci odlučuju za automatike, žene i stariji ljudi radije voze automobile sa ručnima menjačima, pokazala je anketa.
Tu je i 14 odsto vozača koji se nisu opredelili koja vrsta menjača im je draža, već im je svejedno koji će koristiti, preneo je portal „Revijahak“.
Automobilske gume - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2021
DRUŠTVO
Zašto je važno zameniti letnje gume zimskim
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala