- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rasizam bukti Italijom – Navijači Rome vređali Zlatana, on uzvratio: „Ne čujem vas, glasnije“

© AP Photo / Darko VojinovicZlatan Ibrahimović pred meč Zvezde i Milana
Zlatan Ibrahimović pred meč Zvezde i Milana - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2021
Pratite nas
Nema kraja ispadima italijanskih navijača. Ovoga puta na udaru huligana našao se Zlatan Ibrahimović koji je postigao evrogol u pobedi Milana nad Romom (2:1). Šveđaninu poreklom iz Bosne i Hercegovine su Romini tifozi skandirali „Zingaro“ što u prevodu znači – ciganin, pa je jasno da je u pitanju rasistička prokokacija.
Skandal za skandalom u Seriji A! Nije Zlatan prvi ove sezone koji je doživeo tako nešto. Prethodno je isto skandirano Dušanu Vlahoviću kada je sa Fiorentinom pobedio Atalantu u Bergamu, a nedugo zatim meta je bio i štoper Napolija Kalidu Kulibali.
Zlatan je dao povoda ljudima koji sebe nazivaju navijačima da mu skandiraju „Ciganine, ciganine“, nakon što je u 26. minutu derbi susreta 11. kola Serije A efektnim udarcem iz slobodnjaka matirao golmana Rome Ruija Patrisija.
Nisu mogli huligani „vučice“ da se pomire s tim da njihovi miljenici gube pa su se ostrvili za magičnog Zlatana Ibrahimovića koji im, po običaju, nije ostao dužan.
Dok se s tribina horski pevalo „Zingaro, zingaro“, Zlatan je nakon što je proslavio 150. pogodak u Seriji A, a ukupno 400. u nacionalnim prvenstvima, visoko podigao ruke, kao da im je poručio: „Ne čujem vas, glasnije...“.
Umesto da pokuša da smiri situaciju i da zaštiti Ibrahimovića, glavni sudija susreta Fabio Mareska pokazao je žuti karton iskusnom napadaču Milana, koji je inače veliki prijatelj Siniše Mihajlovića, a poznato je koliko su samo puta istu pesmu navijači pevali Mihi.
Jasno je da Italija nikako ne uspeva da se izbori sa razizmom i da će čelnici Serije A pod hitno nešto morati da preduzmu, s obzirom na to da je čitava stvar uzela maha i sve je više fudbalera koji trpe uvrede na rasnoj i verskoj osnovi što je nedopustivo.
Detalj sa utakmice Nice i Marseja - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2021
SPORT
Šta se to dešava u Evropi: „Ma, Srbi su krivi za sve“
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2021
SPORT
Nema šale sa Dušanom silnim – tri gola iz inata! /video/
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2021
SPORT
„Stara dama“ je izabrala srpski biser
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala