- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin sa vojnim vrhom: Uskoro stiže S-500

© Sputnik / Aleksej Družinjin / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin, Sergej Šojgu i Valerij Gerasimov u Nacionalnom centru za odbranu Rusije
Vladimir Putin, Sergej Šojgu i Valerij Gerasimov u Nacionalnom centru za odbranu Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2021
Pratite nas
Jedan broj država ne prestaju sa pokušajima da slome strateški paritet, saopštio je ruski predsednik Vladimir Putin.
Ruski predsednik je primetio porast intenziteta aktivnosti avijacije NATO-a u blizini Rusije, što zahteva usavršavanje sistema vazdušno-kosmičke odbrane.

"To je direktno povezano sa izradom perspektivnih ofanzivnih sredstava, velike brzine u vodećim državama", rekao je Putin na sastanku sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i predstavnika vojne industrije.

Novi kompleksi će morati da otkrivaju hiperzvučne i balističke rakete.
Uz to, uzimajući u obzir jačanje stranih mornarica u svetu, brže treba razvijati morsku avijaciju sa perspektivnim letelicama i raketama.

S-500 uskoro stiže

Prvi serijski prototip novog raketnog sistema S-500 planirano je da uskoro bude isporučen vojsci, rekao je predsednik Rusije.
"Narednih godina će vojsci još biti isporučeno više od 200 letelica i 26 protivvazdušnih raketnih sistema S-350 i S-400, kao i prvi serijski prototip najnovijeg raketnog sistema S-500", rekao je Putin.
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala