- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Limun, so i biber: Šest primena o kojima se malo zna

CC0 / Piksabej / Kuhinjska so
Kuhinjska so - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2021
Pratite nas
Biber, so i limun mogu biti veoma ukusan preliv za salatu, ali se mogu koristiti i za mnoge druge svrhe. Ova tri sastojka, u kombinaciji ili pojedinačno, mogu pomoći kod različitih bolesti.
Limunov sok se u tradicionalnoj medicini koristi kao dijaforetik i diuretik, kao sredstvo za ispiranje grla, losion i tonik.
So je neophodna za telo, kao i voda i kiseonik. Vašem telu je potrebna so za normalno funkcionisanje, ali prekomerna so može izazvati stres na srcu. Bolje je koristiti himalajsku so umesto obične kuhinjske soli.
Crni biber se takođe dugo koristi kao tradicionalni lek. Stoga nije iznenađujuće što ova kombinacija može pomoći u borbi protiv sledećih bolesti.

1. Bol u grlu

Bol u grlu možete da se rešite tako što ćete u čašu tople vode dodati jednu kašiku svežeg limunovog soka, pola kašičice crnog bibera i kašičicu soli. Grgljajte ovom tečnošću.

2.Kamen u žuči

Stvrdnute naslage digestivnih sokova koje se nalaze u vašoj žučnoj kesi nazivaju se žučnim kamenjem. Ovi kamenci u žuči mogu biti bolni i mogu ometati varenje. Pomešajte tri dela maslinovog ulja sa jednim delom limuna i jednim delom crnog bibera u čaši. Popijte ovu mešavinu. Ovo ponekad može dovesti do pomeranja kamena u žuči.

3. Afte

Ako vaše zdravlje nije dobro, verovatno imate afte u ustima. Da biste to izlečili, stavite kašiku himalajske soli u čašu tople vode i promešajte. Ispirite usta ovim tri puta dnevno i afte će vam uskoro nestati.

4. Gubitak težine

Da li želite da smršate malo pre Božića? To je moguće uz sledeći napitak: 1/4 kašičice mlevenog crnog bibera, dve kašike limunovog soka i kašika meda u čaši vode. Pijte ovo svako jutro na prazan stomak i brzo ćete smršati.

5. Mučnina

Uznemireni stomak se može smiriti crnim biberom, dok limun zaustavlja mučninu. Zato pomešajte kašiku limunovog soka i kašičicu bibera u veliku čašu tople vode i pijte polako malim gutljajima.

6. Prehlada i grip

Limun može učiniti čuda za prehladu ili grip. Stavite sok od pola limuna i koricu u veliku šolju prokuvane vode. Ostavite deset minuta i uklonite limunovu koricu iz šolje. Pijte ovo svaki dan dok se ne osećate bolje, preneo je Magazin novosti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala