- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Krivokapić u sredu u Beogradu, svečani doček ispred Palate Srbija

© Flickr / Sputnjiku ustupila Vlada Crne GorePremijer Crne Gore Zdravko Krivokapić
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2021
Pratite nas
Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić boraviće u zvaničnoj poseti Srbiji, gde će se u sredu, 3. novembra, sastati sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.
Svečani doček crnogorskog premijera biće upriličen ispred Palate Srbija, u sredu u 10 sati, a nakon toga uslediće tet-a-tet sastanak Brnabićeve i Krivokapića.
Nakon toga, biće održan plenarni sastanak delegacija dve vlade, najavljeno je iz Vlade Srbije.
Zatim će uslediti izjave za novinare dvoje premijera.
U dokumentu o poseti koji je pre nekoliko dana usvojila crnogorska vlada, prema pisanju crnogorskih medija, navodi se da će zvanična poseta Krivokapića biti u funkciji jačanja bilateralnih odnosa, kao i unapređenja političkog dijaloga i ukupne saradnje.
Dodaje se da poseta predstavlja i priliku da se istakne važnost stabilnog i sigurnog regiona, kao i značaj njegove jače integracije kroz mehanizam Berlinskog procesa, kojim se učvršćuje evropska perspektiva Zapadnog Balkana.
Takođe, navodi se i da će "imajući u vidu krizu nastalu usled pandemije kovida 19, poseta biti odlična prilika za razgovor o modelima usmerenim na prevazilaženje zdravstvenih, ekonomskih i drugih izazova uslovljenih pandemijom sa kojima se obe države suočavaju", preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala