- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Havarija na gasovodu u Bugarskoj, zaustavljen dotok gasa u Srbiju, Novi Sad bez grejanja i tople vode

© Sputnik / Lola ĐorđevićGasovod
Gasovod - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2021
Pratite nas
Bugarski operater gasne mreže Bulgartransgaz saopštio je da je prekinuo transport prirodnog gasa u Srbiju i Mađarsku, posle pucanja gasovoda u blizini sela Vetrino na severoistoku zemlje, prenosi Rojters.
Britanska agencija podseća da Bugarska transportuje ruski gas preko svoje gasne mreže u Srbiju i Mađarsku
Nesreća, koja je prijavljena u 3 sata ujutru po lokalnom vremenu, zaustavila je i dotok gasa ka Rumuniji, ali je on delimično obnovljen jutros posle 8 sati.
Kompanija je u saopštenju navela da je usled pukotine nastala samo materijalna šteta i da su timovi već na licu mesta i rade na popravci gasovoda.

Novi Sad bez grejanja i tople vode

Usled havarije na gasovodu u Bugarskoj i prekida isporuke prirodnog gasa jutros od 6 časova, Javno preduzeća "Srbijagas“ u potpunosti je obustavilo isporuku prirodnog gasa Javnom komunalnom preduzeću "Novosadska toplana, saopšteno je iz tog preduzeća.
Obustava isporuke uzrokovala je prekid u isporuci toplotne energije za grejanje i pripremu tople potrošne vode za sve korisnike usluga Novosadske toplane.
„Normalizacija u isporuci toplotne energije za grejanje i pripremu tople potrošne vode za korisnike usluga Novosadske toplane uslediće nakon normalizacije isporuke prirodnog gasa i stabilizacije tehničkog sistema Novosadske toplane“, saopštili su iz tog preduzeća.
Istovremeno i sarajevski portal Klis prenosi da je kompanija Energoinvest saopštila je da je jutros od 4 sata došlo do kvara na transportnoj trasi gasa kroz Bugarsku, čime je poremećen normalan dotok gasa u BiH.
„Otklanjanje kvara je u toku, ali još nije poznato kada će biti normalizovano snabdevanje“, prenosi portal Kliks.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala