- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Gradska uprava Cetinja podnela krivičnu prijavu protiv Krivokapića

© Sputnik / Boban NovovićCetinjski manastir
Cetinjski manastir - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2021
Pratite nas
Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan saopštio je danas da je gradska uprava Prestonice podnela krivične prijave protiv premijera Zdravka Krivokapića u dosadašnjem postupanju zaštite Cetinjskog manastira.
Kako je saopšteno iz kabineta gradonačelnika, 14. oktobra su Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici podne krivične prijave podnete protiv Krivokapića, generalne sekretarke vlade Žane Praščević Milačić i v.d. direktora Uprave za katastar i državnu imovinu Koče Đurišića, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo "zloupotreba službenog položaja".
Kašćelan je rekao da je lokalna uprava reagovala na postupanja Uprave za katastar, Ministarstva finansija i socijalnog staranja i Vlade Crne Gore koji su donošenjem odluka o promeni pravnog statusa Cetinjskog manastira ugrozili prava i imovinu Prestonice, prenose Vijesti.
On tvrdi da da Vlada Crne Gore donela akt o vlasništvu Cetinjskog manastira i na taj način je, kako kaže, izvršila "zloupotrebu službenog položaja i pravno nasilje".
"Ranije, Osnovnom državnom tužiocu na Cetinju predata je krivična prijava protiv NN lica iz Pravoslavne mitropolije crnogorsko-primorske Cetinje i NN lica iz Uprave za zaštitu kulturnih dobara Cetinje zbog osnovane sumnje da su na štetu Prestonice Cetinje, kao saizvršioci, počinilo krivično delo uništenje i oštećenje kulturnog dobra...", rekao je Kašćelan, navodi se u saopštenju koje su preneli podgorički mediji.
Podsetio je da je krivična prijava podneta zbog izvođenja radova u Cetinjskom manastiru bez saglasnosti Prestonice kao, kako je naveo, vlasnika kulturnog dobra, te da Uprava nije sprečila radove, iako je to u njenoj nadležnosti.
Naveo je i da je Osnovno državno tužilaštvo u Cetinju obavestilo gradske vlasti da je formiran krivični predmet i da je u toku postupak preduzimanja dokaznih radnji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala