- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Zalivske zemlje povećavaju pritisak na Liban

© AP Photo / Bilal HusseinProtesti u Bejrutu
Protesti u Bejrutu - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2021
Pratite nas
Kuvajt i Ujedinjeni Arapski Emirati pridružili su se Saudijskoj Arabiji u merama protiv Libana, povećavajući pritisak na tu krizom pogođenu zemlju kojoj je potrebna strana pomoć zbog teške ekonomske i finansijske krize.
U subotu popodne, saudijski ambasador u Bejrutu Valid Buhari vratio se u Rijad nakon što ga je opozvala vlada, a njegov odlazak dogodio se samo dan nakon što je Saudijska Arabija naredila libanskom ambasadoru u Rijadu da napusti zemlju u roku od 48 sati i blokirala sav uvoz iz Libana, navodi AP.
Reagovao je i Stejt department i pozivao da „svi diplomatski kanali ostanu otvoreni između svih strana kako bi se obezbedio smislen dijalog o hitnim pitanjima sa kojima se Liban suočava“.
Ministar spoljnih poslova Libana Abdalah Buhabib rekao je da je premijer Nadžib Mikati u kontaktu sa stranim zvaničnicima koji su ga pozvali da ne razmišlja o podnošenju ostavke.
Buhabib je predočio da je u kontaktu i sa Vašingtonom kako bi SAD pružile pomoć u rešavanju ove krize, preneo je Tanjug.
Protest u Bejrutu - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2021
SVET
Bura na Bliskom Istoku: UAE povlači diplomate iz Libana, Kuvajt proteruje libanskog diplomatu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala