- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vaterpolo derbiji – Radnički potopio Zvezdu, Novi Beograd lako s Partizanom

© Sputnik / Lola ĐorđevićVaterpolo
Vaterpolo  - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2021
Pratite nas
Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca pobedili su u subotu uveče Crvenu zvezdu sa 10:8 (1:2, 2:3, 2:4, 3:1) na bazenu "Milan Gale Muškatirović" u derbiju petog kola Superlige.
Derbi runde u potpunosti je opravdao očekivanja, jer se u okršaju srpskih predstavnika u Ligi šampiona vodila žestoka i tvrda borba do samog kraja.
Radnički je dva puta vodio u prvoj četvrtini, golovima Jankovića i Vrlića, ali su „crveno-beli" ipak uspeli da preokrenu poeetkom treae deonice, na krilima Tankosića i Ðurđića (3:2), a kasnije se ispostavilo da je to bilo jedino vođstvo domaćina.
Ćuk, Toholj i Branković napravili su seriju od tri gola, sa kojom su Kragujevčani na veliki odmor otišli sa plus dva (5:3).
U nastavku susreta Radnički je najpre udvostručio vođstvo (7:3), a onda majstorijom Ćuka pobegao na pet golova viška (9:4).
Tu nije bio kraj uzbuđenjima, Gavril Subotić napravio je seriju od tri gola i pet i po minuta pre kraja primakao Zvezdu n dva gola zaostatka (9:7), ali su gosti uspeli da odole naletu Beograđana.
© Foto : Skrinšot / Rezultati.comTabela Vaterpolo lige Srbije
Tabela Vaterpolo lige Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2021
Tabela Vaterpolo lige Srbije
Najefikasniji akter susreta bio je Gavril Subotić sa četiri gola, dok su u pobedničkom timu prednjačili Filip Janković, Miloš Ćuk i Nikola Lukić sa po dva.
Veliki doprinos pobedi Radničkog dao je i izuzetno raspoloženi golman Lazar Dobožanov, koji je upisao nekoliko fantastičnih intervencija.

Novi Beograd – Partizan

Vaterpolisti Novog Beograda pobedili su Partizan 20:6 (5:1, 5:1, 2:3, 8:1).
Novi Beograd je tako u domaćem sampionatu upisao peti uzastopni trijumf i ostao jedina neporažena ekipa u dosadašnjem toku takmičenja.
Ekipa Vladimira Vujasinovića je furiozno krenula i već posle uvodnih osam minuta imala četiri gola prednost - 5:1.
I u nastavku su Novobeograđani dominirali u odbrani i uspevali da naplate to i u napadu, a i u drugoj četvrtini su crno-belima dozvolili samo jedan gol, a postigli pet.
Zaigrao je bolje i agresivnije domaći tim u drugom poluvremenu, ali to nije bilo dovoljno da ozbiljnije ugrozi novobeogradski sastav i rezultatski pripreti u završnici.
Mirno je Novi Beograd priveo duel kraju, u poslednju deonicu ušao je sa sedam golova prednosti i bez mnogo muke ostvario i petu ubedljivu pobedu u domaćem šampionatu.
Najbolji u pobedi Novog Beograda bio je Strahinja Rašović sa četiri postignuta gola, a bio je bio nepogrešiv u šutu (4/4) i postigao je svoj 21. gol u Superligi ove sezone.
Tri puta se u listu strelaca upisao Angelos Vlahopulos, dok su po dva puta su mrežu rivala zatresli Radomir Drašović, Vasilije Martinović, Duško Pijetlović, Nikola Jakšić i Dušan Mandić.
U redovima crno-belih istakli su se Petar Velkić i Andrej Barać sa po dva gola.
„Drim tim“ sa Novog Beograda silovit protiv Zvezde
Obeleženo 100 godina vaterpola u Srbiji /foto/
Rapsodija novog srpskog "Drim tima" – 32:1!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala