Prevara otkrivena u Italiji: „Tužna sirijska priča“ srpskog migranta i lakoverna žena

CC0 / Pixabay / Padova
Padova - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2021
Pratite nas
Srpski državljanin (51) uhapšen je u Padovi nakon što je iskoristio 80-godišnju ženu i u samo 40 dana od nje oteo celu njenu ušteđevinu - 65 hiljada evra.
Ovaj čovek, nastanjen u hotelu na periferiji Padove, uhapšen je zbog prevare.

"Svi su ljudi braća"

On je 80-godišnjakinju sreo sredinom septembra u crkvi. Rekao joj je da je Sirijac i da se zove Hasan Mustafa.
Žena se sprijateljila s "migrantom". Poslušala je župnika koji je na misi pozvao vernike da budu ljubazni prema ljudima koji nisu građani EU "jer su svi braća".
Čovek nije gubio vreme. Tražio je od 80-godišnjakinje 700 evra za put u Berlin. Nakon toga joj se požalio da mu treba još 4.800 evra jer su mu deca "zapela" na putu i želi da ih vrati u Italiju. Ona mu je opet dala novac.
Nakon toga joj je rekao kako je u problemima te da je uspeo samo s jednim detetom da pređe granicu, a da mu za spajanje porodice s drugim detetom treba dodatnih 4.800 evra. Starija žena mu je verovala i davala novac u gotovini.

Tužna priča i sumnjičavi brat

Tu se nije zaustavio. Na kraju joj je 51-godišnji Srbin rekao da mu je dete na lečenju u Zagrebu te da mu je za troškove lečenja potrebno 50 hiljada evra.
Nedelju dana kasnije rekao joj je da mu je sin preminuo pa mu treba još novca, ali da će mu zdravstveno osiguranje nadoknaditi troškove ako uplati dodatnih 18.300 evra. Žena više nije imala novca, dala mu je poslednjih 10 hiljada evra i rekla da se drugo jutro vrati kako bi mu dala ostatak.
Odlučila se da pozajmi novac od brata koji je odmah postao sumnjičav, a kad mu je ispričala celu priču, shvatio je da je ona žrtva prevare i s dvojicom sinova otišao na policiju i prijavio 51-godišnjaka.
Nakon što se 51-godišnjak sledeći dan vratio po ostatak novca, dočekali su ga policajci s lisicama. Ukupno je od 80-godišnjakinje oteo 64.970 evra, odnosno svu ušteđevinu koju je imala u gotovini u svom domu.
Priveden je, a početak suđenja zakazan je za 13. januar iduće godine. Ženi je vraćeno tek nešto manje od hiljadu evra, piše "Il Gazetno", a preneo je hrvatski "Dnevnik".
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala