- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Krivulje sa berze ne predviđaju samo kretanje cena akcija I Sputnjik intervju

Pratite nas
Gost Sputnjika je ekonomista Vladan Rakonjac, autor knjige "Među krivuljama", čovek koji proučava Eliotove talase, alat za predviđanje kretanja na berzi. Saznajte kako ova zanimljiva zakonitost može da se primeni u drugim segmentima života, pa čak i na karijeru Novaka Đokovića.
Ralf Nelson Eliot je shvatio da se kretanje tržišta odvija u formi od pet talasa koji prave specifičnu strukturu, u jasno određenom vremenskom periodu. Obrasci se ponavljaju, što znači da ih je moguće predviđati.
Pored pokretačkih, tu su i korektivni talasi, periodi kada tržište pravi pauzu.
Vladan Rakonjac je ovaj model „računanja“ primenio na druge segmente života, između ostalog je pratio karijere tri najjača tenisera sveta i izračunao da su se nepogrešivo kretale u zakonitosti Eliotovih talasa.
Šta to znači za Novaka Đokovića, kakav period igre ga očekuje, da li je vreme da, kao i trgovac na berzi napravi pauzu?
Da li svaki čovek može da izračuna u kom je talasu u karijeri?
Koliko političari slušaju ekonomiste, da li se oslanjaju na Eliotove talase i zašto su istog ekonomskog savetnika imali Margaret Tačer i nekoliko američkih predsednika?
Može li se po kretanju ovih talasa pratiti energetska kriza u Evropi i izlazak sveta iz globalne ekonomske krize?
Rakonjac godinama radi u bankarskom sektoru, a njegova knjiga „Među krivuljama“ je prvo izdanje na srpskom jeziku koje obrađuje ovu tematiku.
Autor je Senka Miloš.
Sputnjik intervju Vladan Rakonjac
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala