- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Komite na Cetinju na dan manastirske slave vređale mitropolita /video/

© Sputnik / Dejan SimićSituacija ispred Cetinjskog manastira
Situacija ispred Cetinjskog manastira - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2021
Pratite nas
Cetinjski manastir danas proslavlja svoju slavu, Svetog Petra Cetinjskog, kao i veliki pravoslavni praznik Svetog apostola Luku. Pravoslavni vernici došli su u manastir da obeleže slavu, a ispred manastira na Cetinju okupile su se komite i pripadnici nekanonske crnogorske pravoslavne crkve, koji su vređali mitropolita Joanikija.
Ispred manastira je pojačano prisustvo policije, postavljena je ograda uz koju vernici ulaze u manastir, dok su ispred manastira građani sa crnogorskim nacionalnim obeežjima pevali takozvane crnogorske pesme.
U jednom momentu se pojavio mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, kome su priadnici nekanonske CPC dovikivali da nije dostojan, prenosi „Cetinjski list“.
Na društvenim mrežama se pojavio i snimak na kom se vide okupljene tzv. „patriote“ kako zvižde mitropolitu, vladikama, sveštenstvu i monaštvu i dobacuju im pogrdne reči.
Kako je saopštila Mitropolija crnogorsko-primorska, službu povodom manastirske slave predvodio je mitropolit dabrobosanski Hrizostom uz sasluženje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija i episkopa pološko-kumanovskog Joakima, raško-prizrenskog Teodosija, pakračko-slavonskog Jovana, buenosajreskog i južno-centralnoameričkog Kirila, marčanskog Save, vikara patrijarha srpskog Porfirija, sveštenstva i sveštenomonaštva iz više eparhija i molitveno učešće vernog naroda.
Vladika Joanikije održao je potresan govor na sahrani mitropolita Amfilohija u Podgorici. - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2021
REGION
Mitropolit Joanikije: Vlast treba da ispuni zavet Amfilohija i volju naroda
Cetinjski manastir - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2021
REGION
Mitropolija se oglasila o Cetinjskom manastiru: Ispravljena je greška
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala