- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Zašto Bil Gejts ulaže u proizvodnju mleka

CC BY-SA 2.0 / Wikipedia/World Economic Forum / Milijarder i osnivač Majkrosofta Bil Gejts na Svetskom ekonomskom forumu 2013. godine
Milijarder i osnivač Majkrosofta Bil Gejts na Svetskom ekonomskom forumu 2013. godine - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2021
Pratite nas
Milijarder Bil Gejts odlučio je da investira u proizvodnju mleka kojom neće biti izazvana velika emisija štetnih gasova.
Na kartonskoj ambalaži portlandskog proizvođača mleka „Neutral“ istaknuta je poruka: „Ovo mleko se bori protiv klimatskih promena“.
Na veb-stranici ove kompanije navedeno je koliko ugljen-dioksida emituje tokom proizvodnje. Njen cilj je da emituje što manje štetnih gasova.

„S obzirom na to da potrošači kupuju ovo mleko, direktno ulažemo u to da farme imaju tehnologiju kojom će smanjiti emisiju“, izjavio je direktor „Neutrala“ Markus Lovel Smit, koji tvrdi da je ova kompanija prva karbonski neutralna u američkoj prehrambenoj industriji.

Iz „Neutrala“ su saopštili da su sredstva za zaštitu okoliša osigurali iz fonda čiji je osnivač Gejts. Ovaj proizvođač radi s istraživačima kako bi u celokupnoj proizvodnji i nakon toga smanjio emisiju štetnih gasova – od đubriva koje se koristi za uzgoj stočne hrane do zbrinjavanja ambalaže nakon konzumacije mleka, prenosi B92.
U „Neutralu“ planiraju da prodaju i druge vrste namirnica tokom čije će proizvodnje biti emitovane male količine štetnih gasova. Smit je kazao da su počeli na ovaj način da proizvode mleko, jer se tokom njegove proizvodnje emituju velike količine ugljen-dioksida, piše onlajn izdanje poslovnog lista „Fest kompani“.
Najveći deo poljoprivrednog zemljišta u Sjedinjenim Državama je upravo u Gejtsovom vlasništvu. Poseduje 269.000 hektara zemljišta u 18 saveznih država. Na njegovom zemljištu uzgaja se krompir, šargarepa i luk. Između ostalih, svetski lanac brze hrane „Mekdonalds“ koristi taj krompir za pravljenje pomfrita.
Bil Gejts - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2021
Mediji otkrivaju zašto je Bil Gejts postao najveći vlasnik poljoprivrednog zemljišta u Americi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala