- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruske „Lale“ u akciji: Teški minobacači sravnili sa zemljom uporišta /video/

© Sputnik / Sergeй Orlov / Uđi u bazu fotografijaSamohodni minobacač "Lala" u Primorskom kraju
Samohodni minobacač Lala u Primorskom kraju - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2021
Pratite nas
Teški minobacači „Lala“ sravnili su sa zemljom uporišta uslovnog protivnika tokom vojnih vežbi u Tambovskoj oblasti, prenosi televizija „Zvezda“.
Nakon što su dobile koordinate meta – komandnih centara, skladišta i konvoja, jedinice su otvorile snažnu vatru visoko eksplozivnim projektilima. Skoro se nemoguće sakriti od „poklona“ kalibra 240 milimetara koje šalju „Lale“.
U vojnim vežbama učestvovalo je preko hiljadu artiljeraca. Samohodnom minobacaču „Lala“ nema ravnog u svetu kada je u pitanju vatrena moć.
Napravljen je još u vreme Sovjetskog Saveza i spada u takozvanu „nuklearnu artiljeriju“ – minobacači su u stanju da gađaju čak i nuklearnom municijom.
On je namenjen za uništenje zgrada, žive sile, oklopne tehnike protivnika. Može da pogodi mete koje su nedostižne za druga artiljerijska oružja.
Gusenična platforma Mars A-800 na međunarodnoj izložbi Dan inovacija Ministarstva odbrane Ruske Federacije - 2015 u Kongresno-izložbenom centru Oružanih snaga RF u gradu Kubinka - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2017
Zašto Rusi daju oružju smešna imena (foto)
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala