- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Princ Endrju zatražio od suda da odbaci tužbu protiv njega

© AP Photo / Steve ParsonsBritanski princ Endrju
Britanski princ Endrju - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2021
Pratite nas
Britanski princ Endrju zatražio je od suda u Njujorku da odbaci tužbu koju je protiv njega pokrenula Amerikanka Virdžinija Roberts Džufri.
Advokati vojvode od Jorka poručili su da „neosnovanu tužbu“ treba odbaciti jer Džufrijeva nije u dovoljnoj meri dokazala svoje tvrdnje.
U sudskom podnesku advokati princa Endrjua navode da je njegova „ukaljana reputacija samo poslednja kolateralna šteta skandala Epstajn“.
U dokumentu se takođe kaže da optuživanje člana najpoznatije svetske kraljevske porodice za ozbiljno nedolično ponašanje pomoglo Džufri da pokrene medijsku hajku na internetu I tradicionalnim sredstvima informisanja.
Virdžinija Džufri tvrdi da je dovedena u Ujedinjeno Kraljevstvo sa samo 17 godina i da je tada bila primorana na seksualni odnos s britanskim princom Endrjuom navodeći da ju je on zlostavljao, a sin britanske kraljice Elizabete konstantno negira njene tvrdnje.
Džufrijeva, koja je bila i podnosilac krivične prijave protiv osuđenog seksualnog prestupnika investicionog bankara i milionera Džefrija Epstajna, tvrdi da ju je princ Endrju seksualno napastvovao u Londonu i Njujorku, prenosi Tanjug.
U tužbi se navodi da je princ imao seksualne odnose sa Džufrijevom bez njenog pristanka i da je znao koliko je imala godina, kao i da je bila „žrtva trgovine ljudima“.
U tužbi takođe piše da je princ seksualno zlostavljao Džufrijevu, tada poznatu kao Virdžiniju Roberts, tri puta, u kući Epstajnove saradnice Gislejn Maksvel u Londonu, kao i u Epstajnovoj kući na Menhetnu i na Devičanskim ostrvima.
Princ je formalno primio tužbu za seksualni napad koju je podnela Virdžinija Džufri, a on i Džufri saglasili su se da je tužba uručena od 21. septembra, prema zajedničkom podnesku pred američkim okružnim sudom u Menhetnu, i Endrju je imao rok do 29. oktobra da formalno odgovori na nju.
britanski princ Endrju - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2021
SVET
Slučaj Epstajn: Britanski princ tužen u Americi za silovanje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala