- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moldavija će kupovati ruski gas po duplo nižoj ceni od tržišne, nema političkih uslova

© Sputnik / Ilja Pitaljev / Uđi u bazu fotografijaSnabdevanje gasom kroz Tursku ne podrazumeva dostavljanje gasa do krajnjeg korisnika, kao što je planirano „Južnim tokom“, već do same granice, i to po principu „uzmi ili plati”
Snabdevanje gasom kroz Tursku ne podrazumeva dostavljanje gasa do krajnjeg korisnika, kao što je planirano „Južnim tokom“, već do same granice, i to po principu „uzmi ili plati” - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2021
Pratite nas
Moldavija će u novembru kupovati gas od ruske kompanije „Gasprom“ po ceni od 450 dolara za hiljadu kubnih metara, saopštio je potpredsednik Vlade Moldavije Andrej Spinu.

„U aktuelnim uslovima imaćemo duplo nižu cenu od tržišne i nižu od one koju smo platili u oktobru (790 dolara)“, napisao je Spinu na Fejsbuku.

Takođe je dodao da ugovor koji su sklopili Moldavija i „Gasprom“ o isporuci gasa ne predviđa nikakve političke uslove i ni na koji način se ne tiče Pridnjestrovlja.
Što se tiče duga koji ima kompanija „Moldovagas“, vicepremijer je saopštio da je dogovoreno da se nezavisna revizija duga izvrši 2022. godine.
„Na osnovu te revizije biće utvrđena suma i imaćemo nove pregovore kako bi odredili načine i rokove za otplatu duga koji ima 'Moldovagas'“, precizirao je Spinu.
Podsetimo, Moldavija i ruska kompanija „Gasprom“ produžile su sporazum o isporuci gasa na pet godina. Isporuke gasa po novom ugovoru započeće 1. novembra.
Ruski predsednik Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2021
RUSIJA
Putin naložio „Gaspromu“: Povećajte isporuke gasa Evropi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala