- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Krim upozorava Ameriku: Uzalud zveckate oružjem, ništa nas neće poljuljati

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaVojni brodovi koji pripadaju Ukrajini, usidreni u Sevastopolju
Vojni brodovi koji pripadaju Ukrajini, usidreni u Sevastopolju - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2021
Pratite nas
Šef Komiteta krimskog parlamenta za narodnu diplomatiju i međunacionalne odnose Jurij Gempelj upozorio je američke vlasti da se uzdrže od provokacija kod obala Krima povodom ulaska njihovog razarača u Crno more.

„Ovakvi neprijateljski ispadi Amerike ne mogu se nazvati drugačije nego provokacija. Američki brodovi su učestali sa pojavljivanjem kod granica naše zemlje. Bez obzira na to koliko žele da uzdrmaju stabilnost u Crnomorskom regionu, Rusija će imati dovoljno snage i sredstava da to spreči i da saseče svaku provokaciju, uključujući i kod obala Krima“, upozorio je Gempelj.

Kako je dodao, Krim je pouzdano zaštićen i nikakvi pokušaji Amerikanaca i njihovih sluga da zveckaju oružjem kod granica poluostrva neće poljuljati mir Krimljana.
Podsetimo, američki razarač „Porter“ naoružan krstarećim raketama uplovio je u Crno more, njegovo kretanje prate snage ruske Crnomorske flote.
Ranije je američka mornarica saopštila da štabovi Šeste flote američke mornarice i udarnih pomorskih snaga i snaga podrške NATO-a počinju operacije u Crnom i Sredozemnom moru.
Ruska flota - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2021
VOJSKA I NAORUŽANJE
„Forbs“: Novi glavni zadatak američke avijacije - uništiti rusku flotu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala