Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Veterani organa bezbednosti održali skupštinu i doneli odluke za budući rad

© Sputnik / Lola ĐorđevićPripadnici 63. padobranske brigade
Pripadnici 63. padobranske brigade - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2021
Pratite nas
Nedavno osnovano Udruženje veterana organa bezbednosti i vojne policije Srbije, održalo je Skupštinu, na kojoj je izglasan Statut, donete odluke za budući rad, a za predsedika Skupštine izabran general-major u penziji Todor Petković.
Petković je rekao da se svi iz Udruženja i dalje osećaju pripadnicima svojih sastava i njihova srca, kaže, imaju i dalje snage za službu, vojnu policiju, za našu vojsku i za našu Srbiju.
Podsetio je i na herojsku odbranu pripadnika organa bezbednosti Vojne policije na Kosovu i Metohiji, posebno na karauli "Košare".
"Tada donete odluke da nema odstupanja nazad jer je iza nas Srbija, treba tražiti u ljudskim, porodičnim, moralnim, karakternim, tradicionalnim, etičkim, bezbednosnim i profesionalnim motivima naših veterana. Oni su primer svima nama i budućim generacijama", rekao je Petković, a navodi se u saopštenju Udruženja.
Udruženje je usvojilo i Program aktivnosti koji obuhvata saradnju sa ministarsvima odbrane i rada, kao i sa Vojskom Srbije.
Ovo udruženje je formirano 23. septembra, radi očuvanja i negovanja slobodarskih tradicija Srbije i očuvanja ugleda i etike pripadnika organa bezbednosti i Vojne policije, a okuplja penzionisane pripadnike organa bezbednosti i vojne policije iz sastava JNA, VJ, VSCG i VS, Vojne službe bezbednosti i VBA.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala