- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Talibani od G20 traže 1,2 milijarde dolara

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaPredstavnici Talibana na zasedanju moskovskog formata konsultacija o Avganistanu
Predstavnici Talibana na zasedanju moskovskog formata konsultacija o Avganistanu - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2021
Pratite nas
Avganistanski talibani pozvali su međunarodnu zajednicu da hitno obezbedi 1,2 milijarde dolara materijalne pomoći koje su toj zemlji obećane na virtuelnom samitu G20, saopštio je portparol pokreta Taliban (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) Muhamad Suhail Šahin.
Ranije danas, talibani su nominovali Šahina za poziciju ambasadora Avganistana pri Ujedinjenim nacijama.
„Zima je iza ćoška, tako da međunarodna zajednica hitno treba da isplati nedavno obećan paket pomoći vredan 1,2 milijarde dolara na svim siromašnim, ranjivim i raseljenim ljudima“ u Avganistanu, napisao je on na Tviteru.
Šahin je naglasio da je talibanska vlada spremna da u potpunosti sarađuje preko određenih agencija i drugih nevladinih organizacija na terenu, javio je Rojters.
On je rekao da talibani pozivaju međunarodnu zajednicu da podrži Avganistan tako što će odmrznuti skoro 10 milijardi dolara sredstava i nastaviti da finansira razvoj i projekte obećane na konferenciji u Ženevi, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala