- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Poslodavci u Mađarskoj mogu da zahtevaju obaveznu vakcinaciju – ko neće vakcinu, neplaćeno pa otkaz

© Sputnik / Lola ĐorđevićU Srbiji je do 5. maja 2021. godine dato 3.661.516 doza vakcina protiv korona virusa, objavljeno je iz eUprave.
U Srbiji je do 5. maja 2021. godine dato 3.661.516 doza vakcina protiv korona virusa, objavljeno je iz eUprave. - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2021
Pratite nas
Mađarska vlada izdala je ukaz kojim poslodavcima daje ovlašćenje da zahtevaju od svojih radnika da budu vakcinisani protiv korona virusa kao uslov za rad, objavljeno je u službenom listu te zemlje.
Prema dekretu vlade, poslodavci mogu da zahtevaju imunizaciju protiv kovida od svojih zaposlenih, ako smatraju da je to neophodno u interesu bezbednosti na radnom mestu, prenosi MTI.
Poslodavci koji upućuju svoje radnike na vakcinaciju moraju da im ostave rok od 45 dana da dobiju prvu dozu, a drugu moraju da prime na datum koji je odredio lekar koji sprovodi imunizaciju.
Zaposleni koji se ne pridržavaju ovoga mogu biti stavljeni na neplaćeno odsustvo u trajanju do godinu dana, a radni odnos im se može prekinuti nakon tog roka, ako tada oni još uvek ne budu vakcinisani.
Za radnike koji mogu lekarskom potvrdom da dokažu da je vakcinacija protiv korona virusa rizična po njihovo zdravstveno stanje važiće izuzetak od novog pravila, potvrdio je Gergelji Guljaš, šef kabineta premijera Viktora Orbana.
Posebnom vladinom odlukom, koja je takođe objavljena u službenom listu, zahteva se nošenje epidemioloških maski u javnom prevozu kao i na svim stajalištima od 1. novembra, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala