- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Pentagon savetuje saveznike da se ugledaju na SAD: Odobrite slanje ubojitog oružja Ukrajini

CC0 / Public domain / Američki vojnici pucaju iz prenosnog protivtenkovskog raketnog sistema FGM-148 "Džavelin"
Američki vojnici pucaju iz prenosnog protivtenkovskog raketnog sistema FGM-148 Džavelin - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2021
Pratite nas
Zamenica pomoćnika ministra odbrane SAD za pitanja Rusije, Ukrajine i Evroazije Lora Kuper apelovala je na saveznike Vašingtona da ukinu ograničenja koja se tiču isporuka ubojitih odbrambenih sistema Kijevu.
U obraćanju na virtuelnoj konferenciji koju je organizovao Centar za strateška i međunarodna istraživanja u Vašingtonu, Kuperova je u četvrtak saopštila da američka strana očekuje od svojih partnera da na taj način pomognu Ukrajini.
Ona je podsetila da je Vašington ranije isporučivao Ukrajini američke protivtenkovske raketne sisteme „Džavelin“.
To je primer ubojitog odbrambenog oružja koje smo mi obezbedili. Međutim, mnogi saveznici se i dalje drže nekih ograničenja, konstatovala je predstavnica Pentagona, navodeći da se kod nekih partnera ta ograničenja tiču programa za pružanje pomoći u sferi odbrane, a da se kod nekih odnose na prodaju.
„Smatram da Ukrajina treba da ima mogućnost da nabavi sredstva koja su joj potrebna za zaštitu. Zato bih htela da ta ograničenja budu ukinuta“, istakla je.
Ranije je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila da Rusija poziva zapadne zemlje da prestanu da podstiču militarizaciju situacije na jugoistoku Ukrajine. Kako je rekla, to čine pre svega Vašington, Berlin i Pariz.
Prenosivi raketni sistemi Džavelin - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2021
Vašington „kuje“ novi plan isporuke ubojitog oružja Kijevu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala