- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Munja“ Aličić deklasirao Valtera

© Foto : Bokserski savez SrbijeSemiz Aličić – mladi srpski bokser
Semiz Aličić – mladi srpski bokser - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2021
Pratite nas
Mlada zvezda srpskog boksa, 19-godišnji Semiz Aličić nastavio je šampionski ples u ringu Arene na Prvenstvu sveta za muškarce 2021. Drugu pobedu srpski reprezentativac u kategoriji do 60 kg upisao je protiv predstavnika Laosa Valtera Upatana rezultatom 5:0.
Od samog starta meča naša velika i mlada nada nametnuo je svoj tempo i inicijativu i sve do samo kraja treće, ujedno poslednje runde držao sve konce u svojim rukama.
Pobednik se ni jednog trenutka nije dovodio u pitanje. Uz veliku podršku publike, nošen gromoglasnim navijanjem popularni Pinja nizao je udarac za udarcem protivniku iz Laosa i zasluženo stigao do osmine finala u kojoj će snage odmeriti sa deset godina starijim Litvancem Edgarasom Skurdelisom koji iza sebe ima 90 mečeva u amaterskoj kategoriji.
„Držao sam se taktike koju mi je dao selektor i stručni štab. Pre početka meča imao sam malu tremu koja je odmah nakon prvog gonga nestala. Sa velikim samopouzdanjem sam ušao u ovaj meč što se moglo i videti, do kraja sam ostao u istom ritmu i na kraju stigao do pobede koja mi veoma znači. Ovu pobedu poklanjam svim navijačima koji su bili uz mene i Srbiji. Idemo dalje u nove pobede“, kroz osmeh je rekao srpski reprezentativac koji je pre tri godine našoj zemlji doneo i evropsko juniorsko zlato.
Srpski bokser preko bronzanog iz Tokija do osmine finala!
Rus za pet sekundi „uspavao“ rivala /video/
Velika pobeda srpskog kapitena – Babić jači od prvaka Afrike
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala