- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj o pregovorima s Moldavijom o gasu: „Gasprom“ ispunjava sve obaveze, otvoren za novi ugovor

© Sputnik / Kirill KallinikovPogled na Kremlj
Pogled na Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2021
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da dogovor sa Moldavijom o isporukama gasa nije postignut, da postoji dug od kojeg zavisi postizanje novog ugovora, ali da je „Gasprom“ otvoren za dogovor.

„Za sada je situacija de fakto takva da zaista nije došlo do dogovora. Postoji dug Moldavije prema ‘Gaspromu’, ozbiljan dug koji se uvećava, to je prvo. I postoji pitanje novog ugovora direktno povezano sa tim dugom. Postoji prodavac, kupac, uslovi ugovora moraju biti usaglašeni. Ako se mišljenja ne slažu, tu se ne može ništa. Ali, naravno, ‘Gasprom’ je otvoren za produženje pregovora, za pronalaženje uzajamno prihvatljivih varijanti “, rekao je Peskov novinarima.

On je istakao da je imidž „Gasproma“ je izuzetan i situacija u pregovorima s Moldavijom ne može ga nikako pokvariti jer ruska kompanija ispunjava sve svoje obaveze.
„To ni na koji način neće uticati na imidž kompanije, koji je izuzetan. Svi ste čuli i znate da su lideri EU i rukovodioci kompanija u više navrata rekli da ‘Gasprom’ ispunjava sve preuzete obaveze. Prema tome, to ne utiče na imidž ‘Gasproma’, radi se o isključivo komercijalnom pitanju “, naveo je Peskov.
Gas - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2021
RUSIJA
Moldavija: Ne želimo da biramo između jeftinijeg gasa i bliskih odnosa sa EU
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala