Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Srbin iz Dortmunda uhvaćen na arodromu u Nišu sa snajperom u prtljagu, rekao da je lovac

© Foto : Picasa/Uprava carinaSnajperska puška zaplenjena na aerodromu u Nišu
Snajperska puška zaplenjena na aerodromu u Nišu - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2021
Pratite nas
Carinski službenici su 27. oktobra 2021. godine na aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu, u saradnji sa policijom, otkrili snajper, digitalni uređaj za osmatranje i termovizijsku kameru, koje je jedan putnik spakovao u prtljag, saopštila je Uprava carine Srbije.
Kako se navodi, 47-godišnji srpski državljanin doputovao je iz Dortmunda, gde je pre ukrcavanja na let, sa pomenutom opremom u torbama morao da prođe sve aerodromske, policijske i carinske kontrole.
U zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, detaljnim pregledom, ispod ličnih stvari, pronađeno je nekoliko kutija u kojima se nalazio nov snajper „Noblex Rifle Scope 3-18X56 NZ6“, digitalni uređaj za osmatranje „Forward FN455“ sa pripadajućom opremom i termovizijska kamera „Pulsar XQ38“, čija je ukupna vrednost, na osnovu pronađenih računa, procenjena na oko 4.000 evra.
© Foto : Uprava carinaDelovi koji su pronađeni u prtljagu Srbina na aerodromu u Nišu
Delovi koji su pronađeni u prtljagu Srbina na aerodromu u Nišu - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2021
Delovi koji su pronađeni u prtljagu Srbina na aerodromu u Nišu
Nakon otkrivanja pomenute neprijavljene robe, koja je uz to i na režimu dozvola, putnik je rekao da je lovac i da nije znao da je trebalo da je prijavi.
Protiv njega je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, do kada će sporna roba biti zadržana, dodaje se u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala