- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski admiral: Avioni i PVO neće dozvoliti Amerikancima da potope rusku flotu

© Foto : Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaBrodovi Crnomorske flote Rusije na vojnim vežbama na Krimu
Brodovi Crnomorske flote Rusije na vojnim vežbama na Krimu - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2021
Pratite nas
Brodovi Baltičke i Crnomorske flote Rusije pouzdano su zaštićeni od raketa potencijalnog neprijatelja vazdušnim i obalskim kompleksima za protivvazdušnu odbranu, izjavio je komandant Crnomorske flote (1998-2002. godine) admiral Vladimir Komojedov komentarišući članak o američkim bombarderima koji vežbaju uništavanje ruske flote.

„Prvo, brodovi (flote) nisu obični brodovi. Oni imaju sistem zaštite i odbrane i, što je najvažnije, dobro su naoružani. Osim toga, naši brodovi uvek su pokriveni iz vazduha, a i sami imaju manevarske sposobnosti. Nije tako lako pogoditi ih raketama, tim pre subsoničnim kao što su ‘Tomahavk’ i ‘Harpun’. Takve rakete naše PVO obaraju i to ih obaraju prilično precizno, tako da nema potrebe da se zastrašuju Baltička i Crnomorska flota“, objasnio je Komojedov za Sputnjik.

Admiral je istakao da ruska mornarica redovno proverava efikasnost svojih brodskih raketnih sistema obaranjem raketa meta, pri čemu su u pitanju supersonične rakete.
Ranije je novinar američkog časopisa „Fobrs“ Dejvid Aks napisao da bombarderi američkog vazduhoplovstva B-1 imaju „novi glavni zadatak – da potope“ ruske brodove Baltičke i Crnomorske flote. U članku se navodi da bi dva bombardera mogla da ispale 48 raketa dugog dometa, što bi moglo biti dovoljno da se potopi čitava Baltička flota.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala