- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Prištinske“ vlasti rade sve da uvere javnost da Moskva menja stav o Kosovu

© AP Photo / Visar KryeziuPristalice Samoopredeljenja
Pristalice Samoopredeljenja - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2021
Pratite nas
Prištinske vlasti rade sve da ubede javnost da Rusija menja stav o Kosovu. U tu svrhu koriste različite dezinformacije - kontroverzno pismo koje je, navodno, ruska vlast uputila Prištini.
Portparolka Ministarka inostranih poslova Rusije Marija Zaharova kaže da ovo nije jedinstven takav slučaj. O mnogim stvarima, koje su "bezobrazne, apsurdne i u nekom stepenu, agresivne, zvanična Moskva ne govori u javnosti".

„Oni imaju za cilj da se u javnosti formira mišljenje da Rusija menja stav prema Kosovu, da se taj stav može promeniti, da Rusija balansira itd. To je od krucijalnog značaja za njih, za određene kosovske snaga koje tamo rukovode. Pre svega, za one koji stoje iza njih“, rekla je ona.

Kao što je navela, Rusija neće komentarisati sve provokacije koje dolaze sa Kosova i da je njen stav nepromenjiv. Ona se oslanja na međunarodno pravo, između ostalog na rezoluciju SB UN 1244.
Ranije je takozvana bivša kosovska ministarka Meliza Haradinaj-Stubla objavila na tviteru pismo koje je, navodno, diplomatsko predstavništvo Rusije u Prištini uputilo Ministarstvu inostranih poslova Kosova. Moskva je odmah reagovala, naglasivši da se radi o dezinformaciji.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2021
RUSIJA
Rusija odlučno demantuje da menja stav o statusu Kosova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala