Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Miroslav Aleksić se izjasnio da nije kriv, nastavak ročišta 15. novembra

Mika Aleksić - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2021
Pratite nas
Pripremno ročište za postupak koji se vodi protiv Miroslava Aleksića, optuženog za silovanje i polno uznemiravanje polaznica škole glume, prekinuto je i biće nastavljeno 15. novembra, rekao je advokat oštećenih Jugoslav Tintor. Aleksić se danas izjasnio da nije kriv, a odbrana je predložila neke od dokaza.
Pred početak ročišta punomoćnici oštećenih tražili su izuzeće sudije Zorana Božovića jer je već učestvovao u ranijem postupku određivanja pritvora Aleksiću, ali je takav predlog odbijen.
Inače, Aleksić je u sud stigao u pratnji svog advokata Zorana Jakovljevića koji je poručio – „pobeđujemo“.
Suđenje će biti zakazano po završetku pripremnog ročišta, koje je zakazano i za petak.
Suđenje bi trebalo da bude javno, osim ako učesnici postupka ne zatraže da sud isključi javnosti zbog zaštite privatnosti oštećenih devojaka.
Aleksić je sud došao iz kućnog pritvora koji mu je nedavno određen nakon što mu je ukinut pritvor u kojem je bio skoro devet meseci.
Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Aleksić se tereti za izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam devojaka.
Njega je prva prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo su se optužbama protiv njega pridružile i druge devojke.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala