- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Poznati ruski lekar: Nema leka za koronu

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPoseta predsednika Rusije Vladimira Putina bolnici u kojoj se nalaze pacijenti zaraženi virusom korona
Poseta predsednika Rusije Vladimira Putina bolnici u kojoj se nalaze pacijenti zaraženi virusom korona - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2021
Pratite nas
Ne postoji efikasan preparat koji leči virus koronu, saopštio je glavni lekar najveće infektivne bolnice u Moskvi (Komunarke) Denis Procenko.
„Na žalost, treba priznati da prave protivvirusne terapije, efikasnog preparata koji bi suzbio širenje virusa – nema. Terapija se menja. Međutim, na žalost, virus se ne leči. Leče se komplikacije koje on izaziva“, rekao je Procenko u intervjuu televiziji „Rusija 1“.
On je upozorio da osobe koje su prebolele kovid 19, mogu opet da se zaraze kroz šest meseci.
"Zato postoje jasne preporuke Ministarstva zdravlja da pacijenti koji su preboleli virus, kroz šest meseci treba da se vakcinišu", rekao je doktor.
„Vrlo je važno shvatiti da vakcina ne štiti od infekcije. Infekciju može da spreči nošenje maske, dok vakcinacija priprema organizam, priprema imuni sistem organizma za susret sa virusom. Zato je savršeno jasno da vakcinisani pacijent može da se razboli. Pitanje je samo, kako protiče bolest: asimptomno, sa blagim simptomima, moguće sa hospitalizacijom. Međutim, taj procenat je vrlo mali. Najveći broj pacijenata koji se sada nalaze u Komunarki je nevakcinisan“, rekao je Procenko.
Zdravstveni radnici u bolnici za infektivne bolesti u Volgogradskoj oblasti Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2021
RUSIJA
Crni rekord u Rusiji: Više od 40.000 novoobolelih, preminulo skoro 1.200 osoba – uvedene nove mere
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala