- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Barsa konačno „šutnula“ Kumana – menja ga legenda kluba?

© AP Photo / Manu FernandezHolandski fudbalski trener Ronald Kuman
Holandski fudbalski trener Ronald Kuman - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2021
Pratite nas
Fudbalski klub Barselona otpustio je dosadašnjeg trenera Ronalda Kumana posle samo 14 meseci na čelu kluba, a na njegovo mesto bi mogao da dođe nekada fantastični vezista Ćavi.
Barselona je osvojila samo 15 bodova iz deset utakmica u LaLigi ove sezone, a otkaz dolazi nakon neuspeha protiv Rajo Valjekana u sredu uveče.
Pored loših rezultata u prvenstvu, ekipa sa „Kamp Noua“ je osvojila samo tri boda u tri odigrana meča u Ligi šampiona.
„Predsednik kluba Đoan Laporta mu je saopštio odluku posle poraza od Rajo Valjekana. Ronal Kuman će se od ekipe oprostiti u četvrtak“, naveo je klub.
Kuman je sa Barsom prošle sezone bio treći u španskom prvenstvu, a letošnji problem u vidu odlaska Lionela Mesija nikako nije mogao da prebrodi.
Za vreme svog boravka u Kataloniji, 58-godišnji Holanđanin je zabeležio 39 pobeda, 12 remija i 16 poraza, što je bilo dovoljno da izazove gnev navijača.
Zbog loših rezultata, ali i ne baš najbolje procenjenih samohvalisanja u medijima, navijači petostrukog šampiona Evrope su posle poraza u El Klasiku napali Kumana po izlasku sa stadiona.
Trenutno nije poznato ko će ga zameniti na klupi posrnulog giganta, ali se veruje da će to biti Ćavi Ernandes, čuveni vezista ovog kluba i reprezentacije Španije.
Barsi sada sledi duel protiv Alaves na domaćem terenu 30. oktobra, a onda 2. novembra gostuju Dinamu u Kijevu u Ligi šampiona, gde im situacija nije nimalo prijatna jer posle tri kola imaju samo tri boda.
Ćavi je u Barsi kao igrač proveo maltene celu igračku karijeru, pošto je tamo bio od 1991. godine (kada je bio junior) do 2015, kada se preselio u Al Sad gde je bio igrač četiri godine, a sada je trener.
Srbija preko Hrvatske do elitne faze kvalifikacija za EP!
Šok – Zvezda pala u Surdulici!
Bed Blu Bojsi pevali „Srbe ćemo klati“ i „živela NDH“ u srpskom selu u Hrvatskoj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala