Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Fijasko protesta ispred Ambasade Srbije u Tirani, došlo sedam žena /video/

© AP Photo / Gent OnuziProtest u Tirani zbog rušenja nacionalnog teatra
Protest u Tirani zbog rušenja nacionalnog teatra - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2021
Pratite nas
Poziv za protest ispred Ambasade Srbije u Tirani, koji se tokom dana širio društvenim mrežama, imao je slab odjek u javnosti pa se samo sedam žena pojavilo na skupu.
Od učesnica protesta se moglo čuti da su se okupile u znak podrške protestu u Njujorku koji je zakazan u isto vreme ispred Konzulata Srbije u Njujorku, a koji je organizovala albanska zajednica u saradnji sa hrvatskom i bošnjačkom.
Organizatori njujorškog protesta oglasili su se prethodno saopštenjem u kome se navodi da je protest organizovan u cilju „podizanja glasa protiv Srbije, koja je počinila zločine na Balkanu, kroz etničko čišćenje, ubistva i silovanja, pokušavajući da izgradi dugogodišnji hegemonistički san o Velikoj Srbiji“.
Inače, protest u Tirani pratilo je nekoliko tamošnjih medija, preneo je Kosovo onlajn.
Podsetimo, novi ambasador Srbije u Albaniji Slobodan Vukčević sastao se juče sa ministarkom spoljnih poslova Albanije Oltom Džačkom, koja se tim povodom oglasila na Tviteru i poručila da je međusobno priznanje između Kosova i Srbije ključno za izgradnju stabilne i prosperitetne budućnosti Zapadnog Balkana.
Na tu izjavu Džačke reagovala je Ambasada Srbije u Tirani, porukom albanskoj ministarki da „mešanje u unutrašnje stvari drugih ne pomaže“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala