- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kina gradi specijalnu bazu za MUP Tadžikistana na granici sa Avganistanom

© Press-služba prezidenta Tadžikistana / Uđi u bazu fotografijaTadžikistanski vojnici na vojnoj paradi na granici sa Avganistanom
Tadžikistanski vojnici na vojnoj paradi na granici sa Avganistanom - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2021
Pratite nas
Kina će izgraditi specijalnu bazu u klisuri Vahan Gorno-Badahšanske autonomne oblasti za Ministarstvo unutrašnjih poslova Tadžikistana vrednu oko 8,9 miliona dolara, nacrt sporazuma o njenoj izgradnji usvojio je tadžikistanski parlament, javlja dopisnik Sputnjika.
„Baza u vrednosti od 100 miliona somonija (oko 8,9 miliona dolara) Kina će izgraditi za Ministarstvo unutrašnjih poslova u skladu sa sporazumom između MUP Tadžikistana i kineskog Ministarstva za javnu bezbednost“, saopštio je prvi zamenik ministra unutrašnjih poslova Tadžikistana Abdurahmon Alamšozoda poslanicima Donjeg doma parlamenta.
On je istakao da će u klisuri Vahan ova baza biti izgrađena za grupe za brzo reagovanje odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Tadžikistana.
„U skladu sa sporazumom, sva oprema koja se uvozi u Tadžikistan iz Kine tokom izgradnje baze biće oslobođena plaćanja poreza i carina“, naglasio je Alamšozoda.
U okviru projekta planirana je izgradnja 12 objekata, uključujući administrativni, spavaonicu, trpezariju, prostorije za smeštaj tadžikistanskih snaga i članova njihovih porodica, rezervoar za vodu i dve kule za osmatranje. Ukupna površina kompleksa biće 3.550 kvadratnih metara.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala